Het lijkt voor ons de normaalste zaak van de wereld. Iedere dag gaan we enthousiast aan het werk. Met veel passie proberen we onze klanten te verrassen. En hoe mooi is het dan, om binnen te komen in de top 5 ‘Beste pekelvlees van Nederland.’
Met de kruidensamenstelling van mijn overgrootvader, maken wij al meer dan honderd jaar dit ambachtelijke product. Het recept is altijd hetzelfde gebleven en mede zo goed door het koeienras waar wij mee werken. Ons rundvlees is een kruising tussen het Rijn-, Maas-, IJsselrund en een Belgische Blauwe. Dit ras graast op de grens tussen België en Nederland op een kleiachtige grond met sappig gras. De boeren zorgen vanaf de geboorte tot de slacht voor deze koeien en geven ze zelfs een naam. Ambachtelijke producten zijn helemaal weer in. De vakman die het perfecte deel van de runderborst uitzoekt, de exacte hoeveelheid pekel toevoegt en die precies evenwijdig de touwtjes opknoopt. Dit kan alleen een echte vakman. Iets waar wij na honderd jaar nu de erkenning voor krijgen. Dan ben je supertrots op je afkomst en het werk dat je mag doen.
Bezeten van lekker eten!
Vanaf 4 persoon(en)
4 x Ciabatta brood (130gr)
400 gr. Pekelvlees (gesneden)
4 eetl. Zaanse mosterd mayonaise (verkrijgbaar in de Van Baar)
2 theel. Grove mosterd
1 theel. Witte wijn azijn
40 gr. Rucola (lengte doorgesneden)
8 x Kleine augurkjes
4 x Mini trostomaatjes
Zet de oven op 200 graden, bak in ongeveer 10 minuten de ciabatta broden krokant. Meng de mayonaise met de mosterd en azijn. Snijd de ciabatta open en wrijf deze aan beide kanten in met de mosterdmayonaise. Beleg rijkelijk met het romige pekelvlees en garneer met de kleine augurkjes, rucola en de mini trostomaatjes.
https://www.knsnet.nl/de-strijd-om-het-perfecte-pekelvlees-is-gestreden