Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Tagliatelle met roomsaus, bospaddenstoel en bosui

Pasta is honderden, zo niet duizenden jaren oud. Maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet duidelijk waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt. En het is maar de vraag of die duidelijkheid er überhaupt gaat komen. Een van de verhalen over de oorsprong van pasta is het verhaal van Marco Polo, de Venetiaanse handelsreiziger. Volgens de legende heeft Marco Polo pasta mee naar Italië genomen tijdens een van zijn reizen naar Azië in de 13e eeuw. Ook gaat er een verhaal de ronde dat een variant van dit gerecht al in Italië werd gegeten in de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Uiteindelijk is pasta toen in Azië beland en heeft Marco Polo het ‘herontdekt’ en mee terug genomen naar het land van herkomst, Italië dus.

 

Tagliatelle is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna.

Volgens de legende liet een bekende kok uit Bologna zich in het jaar 1487 inspireren door het kapsel van Lucrezia Borgia, de aanstaande bruid van Annibale Bentivoglio, de zoon van de Heer van Bologna. Hij noemde het “Tagliolini di pasta e sugo, alla maniera di Zafiran”, oftwel Tagliolini van pasta en saus op de manier van Zafiran.

Het recept

Tagliatelle met roomsaus, bospaddenstoel en bosui

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Tagliatelle (vers, koken zie verpakking)

2 eetl. Roomboter

125 gr. Shiitakes (gesn.)
125 gr. Kastanje champignon (gesn.)
125 gr. Oesterzwam (gesn.)
200 gr. Gerookte spekjes

200 ml. Witte wijn
250 ml. Kook room
1 x bouillon blokje (rund)
100 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
1 x bosui (fijn gesneden)
peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat. Verhit twee eetlepels roomboter en bak hier de spekjes en de verschillende champignons in 3minuten mooi bruin. Blus dit af met de witte wijn en kook zeker voor de helft in. Doe hier de room en het bouillonblokje bij en kook tot een saus dikte. Verdeel de pasta over vier borden en schep hier de saus van champignons over. Garneer met de bos ui en rasp er de Parmezaanse kaas over.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.