Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Vitello Tonato

In aanloop naar de decembermaand lopen de spanningen rustig weer op. Verschillende leuke opdrachten stromen weer binnen via onze website, van buffetten, kerstpakketten, diners en het verzorgen van gala’s mag hier zeker niet aan ontbreken. Maar in onze winkels gaan er ook weer hele leuke en spannende dingen gebeuren. Als jij ideetjes op wilt doen voor jouw kerstmenu vraag onze medewerkers gerust om advies. Uiteraard kun je ook onze website gebruiken voor inspiratie. Met onze recepten helpen wij jou graag dàt onvergetelijke menu te maken voor jouw gasten. Kijk op: www.runderkamp.nl/kookstudio voor de lekkerste recepten. Ik wil namens al onze medewerkers iedereen een geweldige Sinterklaas wensen. Geniet van al het lekkers, de kado’s maar vooral van elkaar.

Het recept

Vitello Tonato

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

320 gram Kalfsribeye (gebraden en dun gesneden)
1 doosje Rucola (± 80 gram)
½ Citroen
Olijfolie
125 gram Tonijn (uit blik)
100 gram Sesamdressing
2 stuks Ansjovisfilet (fijn gesneden)
Sesamzaadjes
Peper en zout uit de molen
Ei
1 theel. Mosterd
½ theel. Zout
2 eetl. Azijn of citroensap
3 dl. Zonnebloemolie
Peper

Bereidingswijze

Doe het ei, mosterd, zout en azijn in de kom. Houd de kom scheef en schenk de olie voorzichtig langs de kant in de kom zodat de olie en de eierbasis goed gescheiden blijven. Plaats de staafmixer met de kop op de bodem in de eierbasis en zet de mixer aan. Beweeg de staafmixer langzaam op en neer zodat een dikke witte mayonaise ontstaat. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog zodra de olie is opgenomen. Breng op smaak met wat peper. Verdeel de kalfsribeye over 4 borden, maak de rucola op smaak met wat citroen en olijfolie. Meng de tonijn met de sesamdressing, breng deze op smaak met de ansjovisfilet en de peper en zout. Garneer het bord verder met de sesamzaadjes.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.