400 gr. pasta penne (soort naar keuze)
2 eetl. roomboter
400 gr. speklapjes (fijne reepjes)
150 gr. gemengde paddestoelen
3 x knoflook teen (gehakt)
1 x ui (reepjes)
100 gr. peultjes
½ x courgette (reepjes)
300 ml. kookroom
8 eetl. parmezaanse kaas
4 x takjes tijm (blaadjes)
Peper en zout uit de molen
Kook de pasta in 15 minuten beetgaar (zie verpakking). Neem een grote pan, doe hier de roomboter in en bak de speklapjes in 2 minuten. Doe er dan de ui, knoflook, courgette, peultjes en de paddestoelen bij en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Giet de room er over en kook deze een klein beetje in. Verdeel de pasta over 4 borden en giet hier het paddestoelen peultjes mengsel op. Strooi de kaas over de bordjes pasta en garneer met de blaadjes tijm.