Nieuw speeltje
Iedere gek zijn gebrek. Mijn gebrek is dat ik gek ben op vuur, maar dat weten jullie inmiddels al wel. Laatst stond ik op een beurs en liep daar even een rondje tussen de stands door. En in ene zag ik hem! Ken je dat gevoel, dat je het warm krijgt en kriebels in je buik? Jawel toch? Dat kreeg ik toen ik deze Grillin & Chillin bbq zag. Klein formaat, kan overal mee naartoe en werkt op houtskool. Vlees erop, deksel dicht, de thermometer aan de buitenkant laat de temperatuur zien terwijl je lekker kan genieten van de omgeving, wijntje, biertje en het gezelschap. Echt iets waar ik een warm hart van krijg. En dat wilde ik graag aan jullie overbrengen, daarom stond ik afgelopen weekeind voor onze winkel in de Stient om deze barbecue te promoten. Ik maakte diverse gerechten die de klanten konden proeven.
Vanaf 4 persoon(en)
400 gr. Kogelbiefstuk
1 x ui
1 x rode paprika
1 x groene paprika
8 x bacon hapje
8 x mini worstje of gehaktballetje
Chimichurrie:
1 x jalapeno peper (groene peper)
1 x rode peper
2 x teentje knoflook
3 eetl. Azijn
2 eetl. Gember siroop of honing
½ bosje platte peterselie
½ bosje koriander
½ x citroen (sap)
Bereiding: Snij alles in kleine stukjes en leg 8 grote houten spiesen in het water, dit voorkomt splinteren. Rijg eerst een stukje biefstuk aan de spies, ui, rode paprika, groene paprika, baconhapje en als laatste een mini worstje of gehaktballetje. Herhaal dit met de andere spiesen. Grill de spiesen in 4 á 5 minuten op de grillplaat of de barbecue en server met onderstaande Chimichurrie marinade. Chimichurrie: Doe alles in de blender en mix tot een marinade. Deze marinade smaakt heerlijk bij gegrild vlees.