Ik ben zelf een groot liefhebber van sport, om het zelf te doen maar ook om naar te kijken. Wij zijn topsponsor van FC Volendam en wanneer de FC thuis speelt verzorgen wij vooraf altijd een diner in De Koningshoek. Wij verzorgen ook de maaltijden voor de spelers bij elke uitwedstrijd, dus ben ik automatisch heel erg betrokken bij de voetbal. Net als zovele andere Volendammers was ik dan ook erg teleurgesteld dat het net niet gelukt is om via de nacompetitie alsnog een kans te maken op een plaats in de eredivisie. Afgelopen weekeinde was het weer net niet, ditmaal bij de handbal. Het zou er om spannen, dat wisten we van te voren, maar meestal trekken onze handbalheren toch wel aan het langste eind. De droom van de strijd om de landstitel viel in de laatste 3 seconden in duigen. Waardeloos! Dus had ik wel even wat nodig om weer vrolijk te worden. Daarom het recept voor een heerlijke, zonnige Griekse salade, die de zon in mijn sporthart weer laat schijnen. Hopelijk voor alle voetbal- en handbalfans onder ons ook.
Vanaf 2 persoon(en)
1 zakje Gemengde sla
100 gram Feta
100 gram Boursin
2 x Roma tomaat
6 x Olijven (door de helft gesneden)
0.5 x Rode ui
2 x Sneetjes wit brood tbv croutons (Olijfolie, knoflook, zout in blokjes)
Dressing
6 eetl. Olijfolie
4 eetl. Citroensap
1 eetl. Rode wijnazijn
1 teen Knoflook geperst
1 eetl. Honing
1 snufje Zout
Verdeel de sla over twee borden. Snij de rode ui in dunne ringen en de tomaat in 4-en. Bak de croutons met wat knoflook, zout en olijfolie 8 minuten op 160 graden. Meng voor de dressing alle ingrediënten. Verdeel alle ingrediënten over de sla en breng op smaak met de dressing.