Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Salade met eend en een Oosterse marinadedressing

De zomer is begonnen! Nog een paar weken en het is alweer bouwvak en trekt iedereen er weer op uit. Veel studenten hebben al vakantie, de rest waarschijnlijk volgende week. Kortom, weer lekker veel vrije tijd om leuke dingen te doen. Lekker naar ’t Slobbeland of  het zwembad, misschien wel een dagje strand. Veel mensen hebben er het een en ander aan gedaan om er strand- en slobbelandklaar uit te zien. Daarom is het recept van deze week een lekkere en verantwoorde salade. Een salade met eend en een Oosterse marinadedressing. Met dit recept is natuurlijk ook te variëren, zo kan in plaats van eend ook tonijn of biefstuk gebruikt worden. Deze Oosterse marinade is een echte topper. Ook hier kan je eindeloos mee variëren, eventueel kunnen er noodles bij geserveerd worden. Kortom, onbeperkt mogelijkheden, lekker, gezond en snel! Eet smakelijk!

Het recept

Salade met eend en een Oosterse marinadedressing

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 x Tamme eendenborst
2 zakjes Slamix
½ x Limoensap
20 x Kersen
zeezout
sesamolie

Voor de marinadedressing:
1 eetl. Hoisin
1 eetl. Zwartebonen
½ eetl. Honing
½ eetl. Gembersiroop
1½ eetl. Sojasaus
1 eetl. Oestersaus

Garnering:
Koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade door alle ingrediënten te mengen. Houd deze even apart. Verhit ondertussen een grote pan met wat sesamolie. Snijd in het vetrandje van de eendenborst een ruitje. Wrijf de deze in met flink wat zeezout. Bak ze op het randje vet, op een niet al te hoog vuur. Dit moet lukken in ongeveer 10 minuten. Verdeel de sla op vier borden en breng op smaak met de limoensap en een paar druppels sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en schik dakpansgewijs op de sla. Geef de marinadedressing er apart bij bijv: in een klein Japans bakje. Garneer met de koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.