De zomer is begonnen! Nog een paar weken en het is alweer bouwvak en trekt iedereen er weer op uit. Veel studenten hebben al vakantie, de rest waarschijnlijk volgende week. Kortom, weer lekker veel vrije tijd om leuke dingen te doen. Lekker naar ’t Slobbeland of het zwembad, misschien wel een dagje strand. Veel mensen hebben er het een en ander aan gedaan om er strand- en slobbelandklaar uit te zien. Daarom is het recept van deze week een lekkere en verantwoorde salade. Een salade met eend en een Oosterse marinadedressing. Met dit recept is natuurlijk ook te variëren, zo kan in plaats van eend ook tonijn of biefstuk gebruikt worden. Deze Oosterse marinade is een echte topper. Ook hier kan je eindeloos mee variëren, eventueel kunnen er noodles bij geserveerd worden. Kortom, onbeperkt mogelijkheden, lekker, gezond en snel! Eet smakelijk!
Vanaf 4 persoon(en)
2 x Tamme eendenborst
2 zakjes Slamix
½ x Limoensap
20 x Kersen
zeezout
sesamolie
Voor de marinadedressing:
1 eetl. Hoisin
1 eetl. Zwartebonen
½ eetl. Honing
½ eetl. Gembersiroop
1½ eetl. Sojasaus
1 eetl. Oestersaus
Garnering:
Koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes
Maak eerst de marinade door alle ingrediënten te mengen. Houd deze even apart. Verhit ondertussen een grote pan met wat sesamolie. Snijd in het vetrandje van de eendenborst een ruitje. Wrijf de deze in met flink wat zeezout. Bak ze op het randje vet, op een niet al te hoog vuur. Dit moet lukken in ongeveer 10 minuten. Verdeel de sla op vier borden en breng op smaak met de limoensap en een paar druppels sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en schik dakpansgewijs op de sla. Geef de marinadedressing er apart bij bijv: in een klein Japans bakje. Garneer met de koriander, chilivlokken, kersen en sesamzaadjes.