Afgelopen donderdag zijn de eerste nieuwe mosselen geveild. Al een week eerder waren er proefmonsters genomen van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee, die overigens een uitstekend resultaat boekte! De eerste vangst die in Yerseke binnen kwam smaakt uitstekend en zijn groot en goed van vis, aldus Nico Van Zantvoort (veiling meester Ned. Mosselveiling). Dus ik zou zeggen, proef het zelf!
Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Olijfolie
2 kg Mosselen
2 glazen Witte wijn
2 teen Knoflook (in de lengte doormidden gesneden)
6 takjes Tijm
1 x Rode peper (schuin gesneden)
1 Blikje Kokosmelk
1 Stengel Citroengras (in de lengte doormidden gesneden)
Garnering:
2 x Bosui (in ringen gesneden)
koriander
Spoel de mosselen goed af onder koud water. Doe deze in een grote pan met de wijn, knoflook, tijm en rode peper. Kook 3 tot 4 minuten totdat de mosselen opengaan. Haal de pan van het gas en giet het water over in een andere pan. Doe hier de rode peper, kokosmelk en het citroengras bij en kook deze onder voordurend roeren tot saus dikte. Giet dit weer over de mosselen en garneer met de bosui en de koriander. Serveer met een vers afgebakken stokbrood.