Afgelopen vrijdag kon ik me weer uitleven in ons restaurant “De Koningshoek” in het
FC Stadion. Ons restaurant heeft groots uitzicht op het voetbalveld, dus wanneer het diner klaar is en alles opgeruimd is, schuif ik altijd nog even aan om te kijken naar de wedstrijd. Afgelopen vrijdag moest ik echter meteen weg, maar ik hoorde dat ik niks heb gemist! Het eten was veel beter dan de wedstrijd en dat is dan weer erg leuk voor mij om te horen, maar niet voor de sportieve prestaties voor onze club én niet te vergeten voor de supporters. Een van de gerechten die ik heb gemaakt heb ik ook behandeld tijdens mijn wekelijkse gesprekje op zaterdagochtend bij de LOVE. Voor diegene die dat hebben gemist doe ik het ook gewoon nog een keer in de NIVO.
Vanaf 4 persoon(en)
12 stuks Coquilles met peper
1 grote hand Basilicum
1 grote hand Platte peterselie
½ stuks Citroen
1 teentje Knoflook
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Peper en zout
Olijfolie
12 stuks Eetbare viooltjes
1 keer Mini basilicum
1 theelepel Honing
Neem een grote maatbeker, doe hier een grote hand basilicum en platte peterselie in. Hier kan ook het sap van een halve citroen, de Parmezaanse kaas, knoflook, peper, zout en een theelepel honing bij. Mix dit met een staafmixer en maak het vloeibaar met de olijfolie. Bak de coquilles in de roomboter met peper en zout. Schep 3 eetlepels van het mengsel op een bord en leg hier de gebakken coquilles op. Garneer af met de viooltjes en de mini basilicum.