Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Zeeduivel met guacemole van doperwt

Het was weer een bewogen weekendje.. Vrijdag een barbecue verzorgd voor de jongens van Guerrilla Games, bekend van het spel Killzone in Amsterdam. Zaterdag was ik bij het paalzitten op het Marinapark en daar heb ik live in de uitzending van Paul Wante gekookt. Zondag heb ik met een fluisterbootje door Edam gevaren en daarna lekker zelf gebarbecued. Maandag mocht ik ter gelegenheid van de soos in de Molen daar het eten verzorgen. Samen met 4 personen van deze soos zijn we bij mij in de keuken aan de voorbereidingen begonnen en ’s avonds hebben we met mooi weer genoten in de Molen. Daar hebben we Oosterse tonijnreepjes, eendenlever terrine, Cataplana soep, haasbiefstuk met pepersaus en een aardbeisoep met moscato d’asti ijs gegeten. Dit alles afgerond met de lekkerste biertjes, al met al een hele geslaagde avond!
Ook zijn we laatst topsponsor van de voetbal geworden, hier ben ik erg trots op. We hebben al lange tijd een samenwerkingsverband met FC Volendam. Vorig jaar hebben we ons eigen restaurant de Koningshoek in het stadion mogen openen en nu zijn we topsponsor. Ik had het er laatst over met Cor Tol dat ik het afgelopen jaar alles al heb geprobeerd in de Koningshoek met verschillende gerechten en moleculair koken, maar zoals Cor zei: Uiteindelijk is de biefstuk gewoon het lekkerst en dat is ook zo. Daarom nu een lekker recept met Zeeduivel!

Het recept

Zeeduivel met guacemole van doperwt

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. zeeduivel
grove zeezout
2 eetl. roomboter

200 gr. doperwten (uit de vriezer)
zeezout en peper uit de molen
½ x rode peper
½ x limoen
6 x takje koriander
2 x teentje knoflook
6 eetl. olijfolie
½ x rode ui (fijn gesnipperd)

Bereidingswijze

Neem een keukenmachine of staafmixer. Mix alle ingrediënten voor de guacemole fijn, op de rode ui na en voeg deze dan toe. Bak de zeeduivel met zeezout in de roomboter met 4 minuten gaar. Snijd deze aan dunne plakjes en serveer met de guacemole. Garneer eventueel met plakjes radijs en koriander. Eet smakelijk!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.