Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Asperges op Oosterse wijze

Het recept

Asperges op Oosterse wijze

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 stuks Asperges
2 stuks Kip bouillonblokje
1 eetl. Honing of gembersiroop
2 eetl. Sesamolie
Sesamzaadjes (gebakken)
200 gram Buikspek/speklap (in blokjes)
4 eetl. Sojasaus
2 eetl. Ketjap
1 bosje Koriander

Hoisinsaus
4 eetl. Hoisin
2 eetl. Zwarte bonensaus
4 eetl. Chilisaus
2 eetl. Kikkoman Sojasaus
2 eetl. Honing

Bereidingswijze

Meng voor de saus alle ingrediënten goed door elkaar. Schep deze in mooie (en om geheel in de stijl te blijven) kleine oosterse schaaltjes. Schil de asperges en kook deze in de bouillon, honing en water in 10 minuten op hoog vuur. Doe het gas daarna uit en laat ze vervolgens nog 10 minuten zachtjes nageren met de deksel op de pan. Bak ondertussen de blokjes buikspek in 15 minuten gaar. Doe hier op het laatste moment de sojasaus en ketjap bij en laat onder voordurend roeren inkoken. Giet de asperges af en breng op smaak met sesamolie. Draai vervolgens de helft van de asperges in de gebakken sesamzaadjes en leg deze op een bord. Maak de borden verder op met de gebakken spekblokjes, de saus en garneer het geheel met wat koriander.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.