Vanaf 4 persoon(en)
4 x Asperge AA
½ ltr. Kipbouillon (blokje)
1 eetl. Suiker
150 gr. Volendammer ham (reepjes)
50 gr. Roomboter
50 gr. Bloem
6 x ei (alleen het wit)
Paneermeel
Schil de asperges en kook deze met de suiker in 12 minuten beetgaar. Houd de bouillon apart. Snijd de asperges in kleine stukjes net als de beenham. Maak een roux van de bloem en boter en verhit deze goed door. Voeg beetje bij beetje een ½ ltr. bouillon aan de roux, zodat er een mooie egale ragout ontstaat. Voeg asperge en de ham toe aan de ragout en laat goed afkoelen. Liefst een hele nacht. Maak kleine balletjes van de ragout en haal door het eiwit en paneermeel. Frituur ze in 4 minuten op 180 graden.
Gebruik onze Volendammer ham. Deze ham heeft een krachtige rooksmaak.