Sinterklaas is nog maar net weg, maar het is alweer volop kerst op het dorp. Voor ons is kerst toch wel de drukste tijd van het jaar. Met z’n allen er even flink tegen aan. Voor mij en mijn collega’s een bijzondere tijd van hard werken en gezelligheid. Ik zie op Facebook alweer de nodige bomen en kribbetjes voorbij komen, de een nog mooier dan de ander. Ook de dijk is weer mooi versierd met bomen en lichtjes, over de kroegen nog maar niet te spreken, alles is tot in de puntjes kerst. Ik hou er van! Kerst is ook een feest van samenhorigheid met familie en vrienden en daarbij hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Deze week een echt kerstrecept met lamsracks! Smaakt het aller lekkerst met een kerstliedje van Frank Sinatra op de achtergrond.
Vanaf 4 persoon(en)
600 gr. Lamsracks (Peper en zout uit de molen)
2 x takje tijm en rozemarijn
4 x sjalotjes
2 x teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 eetl. suiker
1 eetl. witte wijn azijn
Zoete popcorn (voor garnering)
Olijfolie
Kalfs jus
Bak de lamsracks in zijn geheel met de olijfolie en doe er de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijn azijn en de sjalotjes bij. Roer dit geheel regelmatig om en houd in beweging. Als de lamsracks mooi bruin zijn aan de buitenkant worden kunnen deze met pan en al in een oven met de stand op 80 graden. Controleer met de kernthermometer tot hij een temperatuur bereikt van 65 graden. Verwarm ondertussen ¼ liter ingekookte kalfs jus en voeg daar 100 gram pure chocolade aan toe. Snijd de lamsracks en leg deze naast elkaar op een bord, doe wat van het baksel over de racks en giet er wat van de chocolade jus om heen en garneer af met de zoete popcorn. Smullen!