Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Kalfsbiefstuk met asperges en keursaus

Het zijn onzekere tijden, ook in de keuken bij iedereen thuis. We bekijken het van dag tot dag. Daarom zijn wij vanaf vorige week gestart met sous-vide gegaarde maaltijdcomponenten. Dit is een bereiding waarbij de groenten, vlees of vis gevacumeerd dus luchtdicht verpakt zit en gegaard worden in een warm bad. Door deze bereiding blijven de vitamines beter bewaard en is de houdbaarheid aanzienlijk langer. Thuis hoeft men de zakjes alleen nog maar even te verwarmen.

Dit kan natuurlijk in een pan met water, maar je kunt het ook uit het zakje halen en even opbakken in een koekenpan. Het leuke van deze maaltijden is dat je eindeloos kan variëren met verschillende soorten vlees maar vooral met allerlei soorten groenten. Het oogt mooi én het is nog gezond ook. Wij hebben twee filmpjes online gezet voor eventuele inspiratie en horen graag wat u ervan vindt. 

In onze winkels informeren wij u graag over de mogelijkheden. En deze week voegen wij weer een groente toe aan ons sous-vide assortiment. 

Het recept

Kalfsbiefstuk met asperges en keursaus

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

1 zakje sousvide gegaarde asperge (6 stuks)
1 ei (zacht gekookt)
4 eetl. Keursaus
1 stukje Gerookte zalm gevacumeerd
2 kalfsbiefstukjes
1 Lente ui (fijn gesn.)

Bereidingswijze

Leg het zakje asperges in warm water (niet laten koken) en doe hier ook de gerookte zalm bij. Bak ondertussen de biefstukjes in roomboter. Haal de zakjes asperge en zalm uit het water en leg deze op twee borden. Snijd de biefstuk aan plakjes en leg er ook bij. Schep er wat keursaus omheen, serveer met het ei en garneer met de lente ui. Solide sous-vide en stay safe !!!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.