Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Crème brulee

Vanaf 6 persoon(en)

Ingredienten

6 x eidooier

90 gr. Suiker

5 dl. Melk

5 dl. Room

2 x Vanille suiker (zakjes)

Bruine suiker

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met de suiker tot een homogene massa. Kook de melk en room met de vanille suiker au bain-marie, in een pannetje die in het water staat. Als deze tegen de kook is giet je de warme melk en room op de geklopte eidooiers en roer het geheel. Verdeel het mengsel over oven bestendige bakjes. Laat afkoelen en opstijven in de ijskast, schep er voor het uit serveren wat bruine suiker over de bakjes. Brand met een crème brulee brander tot het suiker kristalliseert.