Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tiramisu

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

200 gr. cake

50 ml. Sterke koffie

50 ml. Amaretto

1 x eigeel

2 eetl. suiker

150 gr. mascarpone

100 gr. slagroom

2 x eiwitten

Cacaopoeder

Bereidingswijze

Sla de slagroom stijf. Meng met een mixer het eigeel en suiker tot deze wit ziet. Klop het eiwit tot het schuimt. Meng de koffie en de amaretto. Spatel dan de mascarpone door het eigeel / suikermengsel. Voeg de helft van het amaretto en koffie mengsel toe. Meng vervolgens het slagroom en het eiwitschuim door het mengsel. Verdeel de helft van de cake over 4 whiskyglazen. Besprenkel met koffie en amaretto. Vul het af met het tiramisu mengsel Kruimel de overige helft van de cake en bestrooi de cacaopoeder over de glazen.

Recepten Sluiten