Vanaf 4 persoon(en)
1	kg		Gieser Wildeman stoofperen
0.5	fles		Port
0.5	fles		Rode wijn
150	gram		Suiker
1			Sinaasappel uitgeperst en de schil raspen 
½ 			Citroen uitgeperst en de schil raspen
1	theelepel	Kaneel
¼	theelepel	Kruidnagel
¼	theelepel	Nootmuskaat
¼	theelepel	Gemberpoeder
½ 	theelepel	Zwarte peper vers gemalen
1.5	liter		7-up 	
Schil de peertjes, snij ze in 4-en en was ze af. Doe alle ingrediënten in de pan en laat dit 2,5 uur stoven. Haal vervolgens de peertjes eruit en kook de sap terug tot 1/3. Daarna kunnen de peertjes er weer in en kun je deze als groente met aardappels en een lekker stuk vlees eten. Je kunt ze ook afkoelen in de ijskast en met een bolletje ijs als dessert eten. En de dag erna zijn ze nog lekkerder!