Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Stoofperen met vanille ijs

Vanaf 6 persoon(en)

Ingredienten

6 x kleine stoofperen

6 eetl. Suiker

250 ml. Port of Rode wijn(om peren te stoven)

2 theel. Kaneelpoeder

150 ml. Sinaasappelsap

1 x fles 7 up

6 x vanille ijs bollen



Voor de garnering:

75 gr. Hazelnoot (fijn gehakt)

12 x tijm takjes

6 eetl. Honing

Bereidingswijze

Schil de peren met een aardappel dunschiller, maar laat de steeltjes er aan. Zet ze recht op naast elkaar in de pan. Doe op elke peer 1 schep suiker, strooi het kaneelpoeder er over. Giet de port of rode wijn en de sinaasappelsap erover. Vul af met de 7 up. Laat het geheel 2 1/2 uur stoven met de deksel op de pan. Als de peren klaar zijn, laat je de pan zonder deksel ongeveer een uur af koelen. Zet de pan s’avonds in de koelkast. Leg op 4 bordjes elk een peertje, doe er een bol vanille ijs bij en garneer af met de tijm, hazelnoot blokjes en de honing.

Recepten Sluiten