Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Chocolade taartje met warme uitloop

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

100 gram boter
2 eetl cacao
100 gram pure chocolade
100 gram suiker
100 gram bloem
2 eieren
2 eierdooiers
Boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel en spatel daarna de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door. Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 minuten in de oven. Het is een beetje moeilijk om in te schatten wat de exacte baktijd is omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

Tip

Gebruik siliconen ovenschaaltjes

Recepten Sluiten