Boeuf bourguignon

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Roomboter
2 eetl. Olijfolie
1 kg. Doorregen limousine vlees (poulet)
250 ml. Rode wijn
200 ml. Port
250 ml. Jus de veau
2 x laurier
8 takjes tijm
4 x jeneverbes
200 gr. Spekblokjes
8 x kastanjechampignons (in vieren)
1 hele ui (blokjes)
½ x winterwortel (blokjes)
¼ x knolselderij (blokjes)
2 x stengels bleekselderij (blokjes)
½ bosje platte peterselie
4 eetl. Zilveruitjes

Bereidingswijze

Neem een grote pan en verwarm deze met de olijfolie en roomboter, bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Blus met de rode wijn en port zet onder met de jus de Veau. Doe hier de laurier, tijm en jeneverbessen bij en laat zachtjes 2,5 uur koken. Snijd onder tussen de ui, wortel, knolselderij en bleekselderij in blokjes van ongeveer 5 mm. Neem een grote pan en doe hier wat olijfolie in en verwarm deze. Begin met de spekjes, champignons en de ui

Bekijk al onze vrienden

Recepten Sluiten