Romige palingsoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

0,9 l. visbouillon
500 gr. gerookte vel en graat van paling
40 gr. boter
50 gr. bloem

2 x eidooier
150 ml. room
150 gr. gerookte paling
peper en zout uit de molen
2 x lente ui
getoast brood met paling

Bereidingswijze

Breng de visbouillon aan de kook, doe hier de gerookte vellen en graten van de paling bij. Laat drie kwartier rustig trekken (tegen de kook). Neem een middel grote pan en maak een roux van de boter en bloem. Voeg voorzichtig beetje bij beetje de gezeefde visbouillon toe. Ga hier mee door tot alle bouillon op is en een mooie gladde gebonden soep ontstaat. Meng de eidooier met de room en roer door de soep. Haal deze meteen van het fornuis. Breng op smaak met de peper en zout. Voorzichtig met de zout, want de paling is al heel zout. Snijd de gerookte paling fijn, verdeel deze over 4 soepkommen of glazen en schenk de soep aan tafel in. Garneer af met nog iets lente ui en serveer met getoast brood met paling. Eet smakelijk!

Bekijk al onze romige-palingsoep

Recepten Sluiten