Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Categorieën Sluiten

Onze producten

Zoutwaren

Runderrookvlees

Prachtige rundermuis, courant gesneden zonder vet en bloedaderen rondom afgevliest. Gepekeld op droog zout en onder vacuüm gerijpt. Koud gerookt met een lichte rook van een mengsel van loof, tijm en beuken. Licht gezouten en een prachtige rosé/rode kleur. Een plaatje om te zien en te ruiken.

Ontbijtspek

Courant gesneden buik van het Yorkshire varken. Gepekeld met een wenig zout. Handgeknoopt en 1 nacht koud gerookt met een mengsel van diverse houtsoorten. Geconserveerd in een vacuum, wat een pittige rooksmaak geeft aan het product.

Pekelvlees

Courant gesneden runderborst van een lichte dikbil. Licht gepekeld met een pittige melange van o.a. colorozo zout.  Enkele dagen in de pekel marinade gerust. Ambachtelijk op de hand geknoopt, langzaam op lage temperatuur gegaard. Waarbij de volle aromatische vleessmaak bewaard blijft. Typisch Amsterdams recept van mijn grote leermeester Nico van Dam, wereldberoemd onder de oudere Amsterdammers.

Kinnebak spek

Ouderwets Hollands product gemaakt van kinnebakken gemarineerd in een pekel met jenverbessen en laurierblaadjes. Met een koude rook gemelangeerd, in vacuüm langzaam gegaard voor het behoud van een volle diepe aromatische vleessmaak.

Bacon

Mooi gerookt en gezouten rug van het Yorkshire varken. 6 weken gerijpt met colorozozout en daarna 1 nacht koud gerookt met een mengeling van houtsnippers. Het conserveringsproces geeft deze bacon een rijke smaak die duidelijk te onderscheiden is van een frabricageproces.