Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Categorieën Sluiten

Onze producten

Pate's & Salades

Runderrookvlees

Prachtige rundermuis, courant gesneden zonder vet en bloedaderen rondom afgevliest. Gepekeld op droog zout en onder vacuüm gerijpt. Koud gerookt met een lichte rook van een mengsel van loof, tijm en beuken. Licht gezouten en een prachtige rosé/rode kleur. Een plaatje om te zien en te ruiken.

Grillworst

Een van onze meest succesvolle vleeswaar, zowel gesneden als aan een stukje. Een mix van rundvlees en varkensvlees. Niet gecutterd en daardoor een grovere structuur met een echte vlees bite. Met speciale grillkruiden omwikkeld en kort maar hevig afgebraden. De klanten kunnen er niet omheen. De geur en de smaak zijn heel bijzonder en het omrijden waard. Het product van een lokale held!

Runderkamp saus

Klassieker uit onze keuken. Basis van mayonaise, uitjes en augurk. Een saus met een tekening, lekker bij hamburgers, shoarma en zelfs met gerookte zalm is dit een voortreffelijke combinatie.

Zalmsalade

Ouderwetse Volendammer zalmsalade. Een schepsalade met een basis van aardappelen, appels, augurk, zuur, mayonaise en zalm. De best verkochte salade in Volendam. Hij dient als basis voor vele typen artikelen en een varierende presentatie. Afgarneren met rode zalm, plakje augurk, schijfjes ei en takje peterselie.

Vleessalade

Traditionele vleessalade met appel, ui, augurk, aardappelen en mayonaise. Het geheim zit mede in  het rundvlees, heel langzaam gegaard sous vide en gekruid als Hollandse corned beef. Veel vlees en een zeer herkenbare smaak.

Hachee

Hachee bereidt van mals Hollands rundlvees, goed gekruid, aangebraden en gegaard met laurier. Sous vide heel langzaam op lage temperatuur gegaard. Rundvlees klein gesneden op ambachtelijke manier. In een goed gebonden jus.

Bami Malay

Traditionele Bami bereidt met zwarte bonensaus en gebraden varkensreepjes. Iets zoetig. Een absolute topper in onze winkels waarvoor omgereden wordt door een grote vaste schare van liefhebbers.

Bolognese saus (zonder gehakt)

Een basissaus voor diverse doeleinden. Uiterst geschikt in combinatie met gehakt voor pasta's, als basissaus voor de barbecue, of als smeersel voor pizza, pizzeta's, stokbroden of wraps.

Ossenworst

Zorgvuldig gesorteerd rundvlees van wang en hals en ontdaan van zeentjes. Een magere samensteling met maximaal 6-8% vet. Wat een prachtige magere ossenworst geeft die gesneden ook een mooie robijnrode kleur heeft door het zeer verse vlees wat verwerkt wordt van Hollandse runderen.

Ontbijtspek

Courant gesneden buik van het Yorkshire varken. Gepekeld met een wenig zout. Handgeknoopt en 1 nacht koud gerookt met een mengsel van diverse houtsoorten. Geconserveerd in een vacuum, wat een pittige rooksmaak geeft aan het product.

Gerookte kipfilet

Courant gesneden kipfilets zonder haasje en ontdaan van bloedaders en zeentjes. Onder vacuüm in een pekelmarinade gelegen. Aan een spit koud gerookt op Volendammer wijze. Sous vide worden ze per stuk gegaard in een omgevingstemperatuur van 10 °C. Door dit proces blijft de kipfilet heel mals, behoudt al zijn natuurlijke smakelijke vleessappen en heeft een zeer onderscheidende aromatische rooksmaak. Een top product waarbij met smaaktesten onze klanten veel invloed hebben gehad.

Kippenham

Hollandse kippenfilets ontdaan van zeentjes, bloedadertjes en knarsjes. Grof gemalen onder hoge druk. Gearomatiseerd met een pekelmelange, gekookt in een rechthoekige vorm en daarna koud op ambachtelijke wijze gerookt in een mengsel van diverse houtsoorten.

Pekelvlees

Courant gesneden runderborst van een lichte dikbil. Licht gepekeld met een pittige melange van o.a. colorozo zout.  Enkele dagen in de pekel marinade gerust. Ambachtelijk op de hand geknoopt, langzaam op lage temperatuur gegaard. Waarbij de volle aromatische vleessmaak bewaard blijft. Typisch Amsterdams recept van mijn grote leermeester Nico van Dam, wereldberoemd onder de oudere Amsterdammers.

Kinnebak spek

Ouderwets Hollands product gemaakt van kinnebakken gemarineerd in een pekel met jenverbessen en laurierblaadjes. Met een koude rook gemelangeerd, in vacuüm langzaam gegaard voor het behoud van een volle diepe aromatische vleessmaak.

Haagse Leverworst

Volgens recept van overgrootvader. De ingrediënten worden nog gekookt. Wij cutteren niet, wij malen het vlees door de fijne plaat, waardoor er nog een echte vleesstructuur in zit met een bite. Niet onbelangrijk is dat het 33,3% échte lever bevat, geen leverextract of poeder. Hij is wel een beetje pittig!

Bacon

Mooi gerookt en gezouten rug van het Yorkshire varken. 6 weken gerijpt met colorozozout en daarna 1 nacht koud gerookt met een mengeling van houtsnippers. Het conserveringsproces geeft deze bacon een rijke smaak die duidelijk te onderscheiden is van een frabricageproces.

Leverworst

Typisch dorpsproduct zit gebakken in de cultuur van Volendam. Volgens recept van overgrootvader. De ingrediënten worden nog gekookt. Wij cutteren niet, wij malen het vlees door de fijne plaat, waardoor er nog een echte vleesstructuur in zit met een bite. Niet onbelangrijk is dat het 33,3% échte lever bevat, geen leverextract of poeder. Hij is wel een beetje pittig!

Gekookte worst (rond)

Echte klassieke Noord-Hollandse metworst, met een vleessmaak. Het vlees wordt allereerst gemalen waardoor de structuur van het vlees behouden blijft en er nog een echte bite in zit. Op een pittige Volendammer manier bereidt.

Gekookte worst (recht)

Echte klassieke Noord-Hollandse metworst, met een vleessmaak. Het vlees wordt allereerst gemalen waardoor de structuur van het vlees behouden blijft en er nog een echte bite in zit. Op een pittige Volendammer manier bereidt.

Traditionele Grillham

Onze traditionele grillham wordt na het koken gegrild. Deze ham heeft het zwoerd nog op de drug, dit wordt in ruitjes gesneden voor het grillen en hier wordt wat keukenzout op gestrooid voor een pittig krokant korstje.

Een prachtig product om ambachtelijkheid te presenteren.

Achterham (rond)

Onze achterham heeft een klein spekrandje voor de smaak en is geheel ontzwoerd, hij speelt perfect in op de vraag naar een kwalitatieve ham die makkelijk in gebruik is. Hij heeft een zeer rendabele vorm en kan tot het eind met de snijmachine opgesneden worden.

Volendammer ham

Dit is een sappige gerookte en gekookte ham. Deze mooie ham is gerookt zoals wij paling roken, goudbruin en een intense vleessmaak. Terecht is dit een van onze lekkerste producten. Met onze hamproeverijen komt hij als beste uit de bus!