Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Kogelbiefstuk met roerbak

Biefstuk bakken. We denken allemaal dat we dit als beste kunnen. Maar is dat ook zo? In deze column geef ik wat handige tips zodat jij misschien straks een nóg betere biefstuk bakt als ooit tevoren! Het begint al in de slagerij: welke soort biefstuk kies je? Wij verkopen uitsluitend rundvlees van een kruising tussen het MRIJ rund (Maas-Rijn-IJselvee) en de Belgische blauwe. Dit rund heeft een mooie dieprode kleur, heeft op de grens van Nederland en België op kleigrond gegraasd en is hierdoor heel smaakvol. Voor onze klanten heeft het vlees de perfecte vlees/vet verhouding en daarom voeren wij dit ras al zolang in onze winkels.

Dan is er nog de keus welk gedeelte van de biefstuk je wilt. Is dit gewone, kogel, zijlende of biefstuk van de ossenhaas? De zachtheid van de biefstuk heeft allemaal te maken met de structuur van het vlees. Des te fijner de structuur des te zachter de biefstuk.

 

En dan komt natuurlijk nog het bakken van de biefstuk. Haal zeker 15 minuten van te voren de biefstuk en de roomboter uit de koeling. Dit zal een hoop gespetter van de boter voorkomen. Kruid de biefstuk van te voren met grof zeezout. Verwarm een grote bakpan zeker een tot twee minuten voordat je er een grote klont boter in doet. En dan ook gelijk de biefstukken erbij! Ja echt! Houd de biefstukken daarna voortdurend in beweging en na ongeveer 4 tot 5 minuten zal jouw biefstuk perfect zijn, beetje afhankelijk van de dikte en jouw smaak. Haal de biefstukken uit de pan en dek even af met folie. Voor een lekker jus neem je wat water van de gekookte aardappelen en doe deze bij je biefstukjus. De zetmeel van het aardappelvocht zal binding geven aan jouw jus. Strooi nog wat peper over de biefstuk en serveer met de jus.

Ik heb deze week een recept voor biefstuk met roerbakgroenten. Dit roerbakpakket verkopen we in onze winkel in de Van Baarstraat. Vers, lekker en makkelijk!  

Het recept

Kogelbiefstuk met roerbak

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram biefstuk (in vieren)
2 eetl. roomboter
peper en zout
1 roerbakpakket
2 eetl. vissaus (Nam Pla)
1 limoen
100 gram gezouten cashewnoten

Bereidingswijze

Bak de biefstuk zoals boven staat beschreven Neem een wokpan en doe hier een beetje roomboter in en bak het roerbakpakket beetgaar. Blus af met de vissaus en breng op smaak met limoen, zout en peper en garneer met cashewnoten. Verdeel de groenten over vier borden en serveer met de biefstuk.

Tip

Het roerbakpakket verkopen wij in onze slagerij in de Van Baarstraat

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.