Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een Oostenrijks gerecht. Wie kent dit gerecht nou niet of heeft dit nog nooit gegeten? Het is altijd leuk om in deze dagen een Oostenrijks gerecht te maken. Niet alleen omdat het gewoon erg lekker is, maar vooral omdat iedereen daar wel een mooie  wintersport herinnering aan heeft.  Het heeft eigenlijk nog het meeste weg van pannenkoeken. Maar het is een beetje luchtiger en dit komt doordat je het eiwit apart moet opkloppen en later door het beslag moet roeren. Hierdoor krijg je een soort luchtigere variant van pannenkoeken. Officieel wordt het nagerecht gegeten met pruimencompote maar het gaat ook heel goed met kersencompote of heerlijke gekarameliseerde appeltjes. 

Het recept

Kaiserschmarren

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x eiwit

½ theel. zout

2 eetl. suiker
4 x dooiers
2 eetl. koksroom
2 eetl. suiker
8 gr. vanillesuiker (of 1 zakje)
2 eetl. rozijnen (eventueel wellen in rum)
40 gr. bloem
½ x citroen (geperst)
boter om te bakken
poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eiwit met een beetje zout en 1 eetlepel suiker tot een mooie stijve wolk. Doe de andere eetlepel suiker erbij en sla nogmaals goed stijf. Meng vervolgens de dooiers, room, vanillesuiker en citroen door het eiwit. Roer het meel voorzichtig door het mengsel zodat het niet neerslaat. Doe de boter in de pan. Als de boter goed heet is giet je de dikvloeibare massa in de pan. Strooi de (in rum gewelde) rozijnen erover. Zet de pan in de oven. Baktijd ongeveer 6-8 minuten. Kijk regelmatig even, de bovenkant moet mooi goudbruin zijn. Haal de pan uit de oven. Opletten want de steel zal zeer heet zijn. Zet weer terug op de kookplaat. Snij de dikke koek voorzichtig in grote stukken. Bestrooi ze met de suiker en bak de stukken nog even aan alle kanten. Vul 4 borden met de stukken pannenkoek en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer ze met Cranberryjam. Let op: gebruik een grote koekenpan die in een oven kan.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.