Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Hij is weer mooi geweest!

We hebben die tweederangs voetbalkantine maar weer eens even omgetoverd tot een sterrenrestaurant. Samen met Jeremy Vermolen hebben wij een magisch menu gemaakt. Met zijn tractor vol bloemen uit ‘Rob’s grote tuinverbouwing’ kwam hij helemaal uit Essen om met ons te koken.

 

We begonnen met een steak tartaar. En dan niet van zomaar een stuk vlees van een overleden, fijngemalen stuk gecutterd rund. Nee, gemaakt van het mooiste gedeelte van een puur Hollandse koe. Om Rob’s grote tuinverbouwing te blijven eren werd deze helemaal versierd met bloemen waar Roodkapje jaloers op zou zijn. Hiermee begonnen we in droomvlucht een magisch diner wat niet zou misstaan in de Efteling.

 

Een groot rond bord met mos met daarop een mergpijp gevuld met zeer fijngesneden bavette, gemengd met sjalot, kappertjes, eidooier en op smaak gebracht met tabasco, worcestersaus en peper en zout uit de molen. Een echte klassieker! Om het helemaal af te maken, rookten we de steak tartaar van bavette aan tafel. Vol verwondering lieten wij onze gasten even alleen met hun heerlijk geurende bordje. 

 

Voor de bospaddenstoelensoep hoefden we dit keer niet urenlang in een (sprookjes)bos te zoeken, maar hebben gewoon de groenteman gevraagd naar zijn lekkerste champignons. Deze romige soep serveerden wij met tamme eendenborst op een bedje van hooi.

Voor het hoofdgerecht bereiden wij in roomboter gebakken kalfshaas, zò mals dat de wolf jaloers zou zijn geweest. Deze jonge koetjes werden door ons aan tafel in plakjes gesneden en gekruid en lieten zich het heel goed begeleiden door een lichtromige, witte pepercognac-saus.

 

Voor het dessert van crème chocolade met witte ganache interieur en speculaasroomijs werd er voor de garnering weer flink in de tuin verbouwd. Vol verwondering en ongeloof namen wij de ooooh’s en aaaahhhaaa’s in ontvangst.

 

Het kon na zo’n mooie avond natuurlijk ook niet ontbreken aan een stadiontour om later nog een biertje te nuttigen in Bar de Molen bij ons op de dijk.

Ook meervoudig  Nederlands Kampioen cocktailshaker Cornel van @Drinkz vertoonde zijn kunsten nog even en dat hebben we geweten!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond én een nieuwe vriendschap, want ik heb nog lang geen vijfduizend Facebookvrienden net als Jeremy.

 

Jeremy en Tessa geweldig bedankt voor jullie gedreven, enthousiaste maar vooral gezellige inbreng en samenwerking.

Het recept

Steak tartaar van bavette

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Bavette (fijn gesneden) Vraag uw slager een paar dagen van te voren.
1 hele Banaan sjalot (heel fijn gesneden)
1 eetl. Kappertjes (uitgelekt en afgespoeld)
1 eetl. Worcestersaus
½ eetl. Tabasco
2 hele Eidooiers
2 eetl. Olijfolie
3 eetl. Fijn gesneden bieslook
peper en zout uit de molen of vijzel

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng door elkaar. Breng op smaak met de peper en zout uit de vijzel. Verdeel de steak tartaar over vier borden, doe dit eventueel met een ring en tonicstamper. Serveer met een stuk krokant gebakken stokbrood.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.