Ons land heeft weinig witte kersten. Nou hadden we een witte wereld voor kerst! Het gevolg was code rood en heel Nederland vast. Thuiskomen was een uitdaging. Ook voor velen die vast zaten in Amsterdam of in het buitenland werd een beroep gedaan op hun creativiteit hoe thuis te komen. Wij verzorgden diverse kerstborrels en buffetten waarbij de helft van het begrote aantal mensen kwam opdagen. Code rood was niet in de planning opgenomen. Voor vele moeders is kerst sowieso al code rood. De afdeling vrouw verzorgd vaak de versiering en de kerstdis, dus wat moet er in huis gehaald worden en wat gaan we dit jaar eten? Vaak komt hier best wel een stukje stress bij kijken. Het is dit jaar 3 dagen, thuis is dan bijna te vergelijken met een bedrijf. Eten we biefstuk, rosbief, ossenhaas of gaan we gourmetten? Gourmetten is altijd verschrikkelijk lekker en relatief gemakkelijk met een sfeervol gedekte tafel. Tegenwoordig zijn er ook veel zogenaamde “eetpioniers”, die graag apart vlees willen maar dan wel voor de vraag staan hoe dit te garen. Rosé, medium of doorbakken? Wij kunnen vol overgave de werking van een kernthermometer uitleggen zodat het vlees niet mislukt! Maak uw bestellijstje op tijd en overleg met de vakman of vrouw, dit kan een hoop stress besparen. Om eens groot vlees te proberen hebben we deze week filetrollade in de aanbieding. Een rollade van een kilo voor € 7.90. Een topprijs! Maar wel zolang onze voorraad strekt.