Ik merk dat het al wat stiller wordt op het dorp. Een heleboel mensen zijn al met vakantie of druk bezig met de voorbereiding hiervan. Hopelijk gaan er een hoop zakken en potten saus en vlees van Runderkamp mee, super makkelijk en erg lekker! Uiteraard neem ik ze zelf ook mee, samen met mijn bbq-in-een-koffertje. Ja echt waar, hij bestaat! Deze heb ik via via gevonden en is echt geweldig. Het is een kwestie van open klappen en ik zit gelijk in mijn knollentuin, met uitzicht op een prachtig meer. Wat wil je nog meer? En onderstaand recept is het allereerste wat ik ga maken, het vlees neem ik vacuum mee. Iedereen een fijne vakantie, geniet ervan en veilig weer terug!
Vanaf 4 persoon(en)
400 gr. Kalfsbiefstuk
1 x ui
1 x rode paprika
1 x groene paprika
8 x bacon hapje
8 x mini worstje of gehaktballetje
Bereiding: Snij alles in kleine stukjes en leg 8 grote houten spiezen in het water, dit voorkomt splinteren. Rijg eerst een stukje biefstuk aan de spies, ui, rode paprika, groene paprika, baconhapje en als laatste een mini worstje of gehaktballetje. Herhaal dit met de andere spiezen. Grill de spiezen in 4 á 5 minuten op de grillplaat of bbq en server met onderstaande chimichurrie marinade.
Vanaf 4 persoon(en)
1 x jalapeno peper (groene peper)
1 x rode peper
2 x teentje knoflook
3 eetl. Azijn
2 eetl. Gember siroop of honing
½ bosje platte peterselie
½ bosje koriander
½ x citroen (sap)
peper en zout
400 ml. olijfolie
Doe alles in de blender en mix tot een marinade. Deze marinade smaakt heerlijk bij gegrild vlees.