Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x
Stel uw eigen feest samen:Particulier Zakelijk

Blog

Okkenbroek

Nog geen anderhalf uur rijden van Volendam, ergens tussen Deventer en de Sallandse heuvelrug, ligt een bijna zeshonderd inwoners tellend plattelandsdorpje genaamd Okkenbroek. We waren uitgenodigd door een goede vriend, die zijn hartstochtelijke culinaire liefhebberij met ons wilde delen. Zijn fascinatie voor Porcini, oftewel eekhoorntjesbrood, en zijn specialisatie in het zoeken naar eetbare paddenstoelen heeft ons dit weekend samengebracht. Wij rijden zijn landgoed op en parkeren naast een houten hek met uitkijk op de Sallandse heuvelrug. Terwijl we uitstappen komen een drietal nieuwsgierige paarden naar ons toe. Lopend over een oudhollands stenen pad komen onze gastheer en vrouw ons al tegemoet en worden wij verwelkomt en naar binnen begeleid.

Eenmaal binnen worden wij gelijk verrast met een glas champagne van Barons de Rothschild, gevolgd door Polenta blini con capriolo e funghi Porcini, een toast gemaakt van polenta en tapenade van eekhoorntjesbrood. Een overweldigende binnenkomer! De toon was hiermee gelijk gezet. Vervolgens stond er een boswandeling op het menu en met een strak blauwe hemel gingen we paddenstoelen zoeken. Het eerste gedeelte van de voettocht bestond uit het trotseren van olifantengras. Bijna moeten wij de dorpsnaam omdopen tot Brokkenhoek, omdat wij hier allemaal overheen strompelen! Na het overleven van dit gras en het proosten op onze gezondheid met Okkenbroeker oerwater, kreeg nu een dik bebost woud van dennen en sparren de kans. Na een geweldige herfstwandeling onder de geel, groen en bruin gekleurde bomen hebben wij alle soorten paddenstoelen gezien, maar niet de eetbare. Gelukkig hadden we een waardig alternatief, namelijk de grote witte champignon, waardoor het voorgerecht carpaccio fungi verzekerd was. Na dit voorgerecht krijgen wij een briljant Russisch gerecht: Borsjtsj, een pittige vegetarische soep. Het leuke aan dit stel is dat hij dol is op de Italiaans keuken  en gelukkig getrouwd is met een Russische vrouw, waardoor we allerlei heerlijke Italiaanse gerechten krijgen met Russische tinten daarin verwerkt. En dan is er ook nog tijd voor een heel leuk vragenspel en sluiten wij deze ongelofelijke dag af bij de open haard met een krachtige Grappa.

 

Lees meer
PLAN UW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.