Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Heilbot met een krokantje van Parmaham op een stamppotje van zeekraal en rucola

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Aardappels (20 min koken met zout)
500 gram Heilbot (4 x 125 gram)
4 plakjes Parmaham
100 gram Zeekraal (gewassen en fijn gesneden)
50 gram Rucola
50 ml. Karnemelk
250 gram Diverse champignons:
kastanje, beukenzwam (wit en bruin) en shiitake.
Zout en witte peper (naar smaak)

Butter en eek:
200 gram Roomboter
40 gram Azijn
¼ Citroen
Veel zwarte peper

Bereidingswijze

Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Haal deze door de puree stamper voor een luchtige fijne puree. Meng de zeekraal, de rucola en karnemelk erdoor en breng op smaak met een klein beetje zout en witte peper. Let op! De aardappels zijn al gekookt in zout, dus maak het gerecht niet te zout. Bak de champignons in wat olijfolie en breng op smaak met wat zout. Bak de heilbot op de mooie kant krokant en net gaar (kern 63 graden). Droog de Parmaham al van te voren op 125 graden ongeveer 20 minuten. Verdeel de stamppot van zeekraal over vier borden, leg hier een visje met de gebakken kant op. Strooi de gebakken champignons om de stamppot heen. Schenk er wat butter en eek bij en garneer met het krokantje van Parmaham.

Bekijk al onze hoofdgerechten