Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Stoofschotel met Vølenbock

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg Doorregen Rundvlees (RMIJ/Belgisch blauw Rund)
2 eetl Roomboter
2 eetl Olijfolie
Peper en zout uit de molen
3 eetl Bloem
2 eetl Roomboter
2 eetl Olijfolie
4 x Ui (gesneden)
2 x Rode ui (gesneden)
6 x Grote sjalot (gesneden)
4 teen Knoflook (gehakt)
1/2 x Prei (gesneden)
1 x Winterwortel (gesneden)
2 flesjes Vølenbock
4 eetl. Ketjap
6 takjes Tijm
4 x Kruidnagel
400 ml. Runderbouillon

Bereidingswijze

Neem een grote pan, doe hier de roomboter en de olijfolie in en bak het vlees hierin tot het mooi bruin is. Schep hier drie eetlepels bloem en peper en zout over en bak nog 3 minuten mee. Haal het vlees uit de pan en houd even apart. Doe opnieuw olijfolie en roomboter in dezelfde pan en bak de ui, de rode ui, sjalot en de prei mooi lichtbruin glazig. Voeg op het allerlaatst de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg het Vôlenbock toe en kook voor de helft in. Doe dan het gebakken vlees, winterwortel, ketjap, tijm en kruidnagel bij en zet onder met de runderbouillon. Laat het geheel zonder deksel 2,5 uur rustig pruttelen.

Bekijk al onze hoofdgerechten