Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Bieten met vis, de culinaire versie

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Ingrediënten stamppot

1,2 kg Geschilde aardappelen
Zout
1 hand Rucola (fijn gesneden)
1 hand Zeekraal (gewassen en fijn gesneden)
4 eetl. Kookroom

Ingrediënten bieten
1,5 kg Kleine gele en rode bietjes.
Gember siroop
Olijfolie

Ingrediënten vis: Schol rolletjes gestoofd in de roomboter
1 kg Scholfilet
4 eetl. Roomboter
Peper en zout

Ingrediënten butter en eek
4 eetl. Roomboter
1 eetl. Azijn
1/4 stuk Citroensap
Veel peper

Bereidingswijze

Bereiding: Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar. Meng met de rucola, zeekraal en de room. Houd even apart. Kook de bietjes in ongeveer 15 min beetgaar. Snijd ze in vieren en bak ze even voor gebruik in olijfolie en wat gembersiroop. Snij het middelste gedeelte in de lengte uit de scholfilet. Peper en zout de filets, rol deze op en leg in een pan waar een deksel op kan. Verdeel de roomboter over de scholrolletjes. Breng aan de kook en laat zachtjes met de deksel 10 minuten koken. Haal de deksel eraf en laat nog 5 minuten inkoken. Neem een klein pannetje en doe hier de roomboter, citroensap, peper en azijn in. Verwarm deze totdat alle boter is gesmolten, maar laat absoluut niet koken. Begin met de opmaak van het bord. Neem vier borden en schep hier de rucola en de stamppot van zeekraal op. Verdeel de partjes bieten rondom de stamppot. Verdeel de gestoofde scholrolletjes over de stamppot. Maak af met de butter en eek en eventueel voor garnering een takje dille.

Bekijk al onze hoofdgerechten