Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Rauwe gemarineerde jakobsschelpen met bieslooksaus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 x jakobsschelpen

50 gr. zalm- of rode forelkuit of nepkaviaar

bieslook

gemengde sla

zout en peper


Voor de marinade:

200 ml. olijfolie,

1 x citroen

zout en peper


Voor de bieslooksaus:

200 ml. dikke room

bieslook

kervel

1 x citroen

zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de coquilles in zeer dunne plakjes en marineer ze kort van tevoren even in het mengsel van citroensap en olijfolie. Niet te lang dus. Room, bieslook en kervel eerst goed mengen, beetje peper en zout, daarna verdunnen met sap van citroen. De saus in het midden van een bord scheppen, versierd met sla en gehakte bieslook. De schijfjes coquille daar bovenop in het midden, zalmkuit eroverheen. Subliem.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten