Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

In notenboter gegaarde rogvleugel

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 grote rogvleugels (door de midden gesneden)
250 gr. Roomboter
1 x visbouillon blokje
1 theel. Zeezout
6 blaadjes salie
½ citroen(sap)
Garnering: 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten en wat blaadjes rucola

Bereidingswijze

Neem een grote pan en klaar hierin zachtjes de roomboter op laag vuur. Schep het schuim dat bovenkomt drijven eraf (dit zijn gestolde eiwitten). Als de boter lichtbruin gekleurd is kan hij gezeefd worden en hou je notenboter over. Neem een grote bakpan en leg hier de gesneden rogvleugel in. Bestrooi de vleugels met wat zeezout en giet de geklaarde boter er overheen. Voeg het visbouillon blokje toe, de salie en het sap van de halve citroen. Stoof de rogvleugel op een laag vuur gaar in ongeveer 15 minuten. Draai de rogvleugel na 8 minuten nog even een keer om. Als de vleugels gaar zijn verdeel deze dan over vier borden schep er twee eetlepels met notenboter over. Garneer met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten. Strooi er eventueel nog een klein beetje zeezout over.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten