Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Mediteraanse BBQ spies

Ingredienten

250 gr. kalfsgehakt (gekruid, met gehaktkruiden)

½ x basilicumboompje (fijngesneden)

3 x amarosa tomaatjes (kleine smaak tomaat)

3 eetl. geroosterde pijnboompitten

50 gr. ontbijtspek (plat gerookte buikspek)

8 x lange bamboe spiesjes

Olijfolie

Bereidingswijze

Neem een grote soepkom en doe hier het gekruide gehakt, de fijn gesneden basilicum en de geroosterde pijnboompitten in. Snijd de tomaatjes in tweeën en knijp ze uit boven de wasbak, snijd deze vervolgens aan kleine stukjes. Vermeng dit alles, verdeel dan de plakjes spek verticaal en overlappend naast elkaar. Rol hier het gekruide gehakt in en maak er een soort worst van. Snijd deze worst in 8 schijven en prik hier een bamboe spies in. Sprenkel nog wat olijf olie over de spiesen. Bak de bbq spiesen in 3 á 4 minuten elke kant mooi bruin. Serveer ze met wat zelfgemaakte pesto, en ciabatta brood.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten