Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Lasagne van ganzenlever

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. ganzenlever

2 x ciabatta brood (140 gr.)

2 x appels

3 eetl. suiker

6 eetl. roomboter

Sap van een halve citroen

50 gr. Bloem

200 ml. appelsap

Peper en zout

Rucola

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de ciabatta’s in zo dun mogelijke plakken van ongeveer 5 bij 5 cm. Bestrooi met zout en olijfolie en bak deze in 6 minuten krokant. Snijd de ganzenlever in plakken en verwijder bloederige deeltjes. Haal ze door de bloem en bestrooi met peper en zout. Bak 3 minuten op heel hoog vuur in 2 eetl. roomboter. Schil de appels en snijd deze in gelijke plakjes. Stoof de stukjes appel in 2 eetl. roomboter 3 eetl. suiker en het sap van de halve citroen. Maak een bechamelsaus doormiddel van 25 gram bloem en 2 eetl. bloem te verwarmen (roux). Giet hier beetje voor beetje de appelsap bij en verwarm. Ga door tot er een saus ontstaat. Verdeel de bechamelsaus over 4 borden leg hier wat van de gestoofde appels op en dan de krokant gebakken plakken ciabatta. Dan de gebakken ganzenlever en weer appel. Verdeel alles over de vier borden tot alle ingrediënten op zijn en in mooie lagen (lasagne) alles opgebouwd is. Garneer met een wat blaadjes rucola.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten