Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Lamsracks

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 x lamsrack (Nieuw-Zeeland)

1 eetl. honing/of suiker

verse gemalen peper en zout

½ x komkommer zonder schil en zaad

75 gr. sugersnaps

75 gr. taugé gewassen en gedroogd

2 x bosuitje schuin in ringetjes gesneden

100 gr. babymais

1 eetl. sesamzaadjes

1 eetl. sesamolie

1 eetl. zonnebloemolie

sap van citroen

Bereidingswijze

Snij de lamsracks van elkaar af en smeer ze dan in met de honing of suiker en bestrooi ze met zout/peper en wat van de sesamzaadjes. Leg deze dan even apart. Leg de sugersnaps 1 minuut in kokend water en spoel ze met koud water af. Ontdoe de komkommer van zaad en schil, snij deze doormidden in de lengte. Snij allebei de helften nog een keer in de lengte doormidden en snij deze vervolgens beide in kleine schuine stukjes. Meng alle groenten in een schaal en maak een dressing van sesamzaad, twee soorten olie, honing en wat zout en peper naar smaak(Japanse sesamsaus van de Keurslager kan ook). Verdeel de groenten over vier borden, bak de lamsracks kort in olie of leg ze 10 min in een voorverwarmde grill en serveer. Dat wordt weer smullen!

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten