Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kikkerbilletjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

16 kikkerbilletjes

Kipkruiden

Kerriekruiden

Zout en peper

Kruidenboter



Roerbakgroenten bestaand uit:

125 gram peultjes

750 gram taugé

1 stengel lente uitje

2 rode paprika

300 gram of 4 kleine ui

250 gram of twee bakjes spekjes

Flinke schuit oestersaus

Kruidenboter



Als garnering:

1 rode peper fijn gesneden ringetjes

Rode biet kiemen

Kerrie saus (tip: voeg het braadvocht van de gebakken kikkerbilletjes toe aan de saus)

Bereidingswijze

Snijdt de peultjes, ui en paprika in reepjes. Roerbak de peultjes, ui en spekjes in kruidenboter. Voeg na 4 minuten de taugé, oestersaus, paprika en lente ui toe, bak deze dan nog kort mee. Kruidt de kikkerbilletjes licht met de kerriekruiden, kipkruiden, zout en peper. Bak deze in een aparte pan net als biefstuk: om en om in de kruidenboter. Maak een bedje van de roergebakken groenten. Leg daar dan de heerlijke kikkerbillen op. Druppel naar smaak de kerrie saus erom heen.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten