Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gevulde kalfsrolletjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 x kalfsschnitzel (ong. 50 gr. per schnitzel)

2 eetl. roomboter

200 ml. kalfsbouillon

200 ml. witte wijn



Voor de vulling:

25 gr. pijnboompitten

75 gr. groene olijven (zonder pit)

2 x ansjovis uit blik

1 x hard gekookt ei

75 gr. stokbrood

Rasp van ¼ citroen (schil)

Bladpeterselie



Saté prikkers

Bereidingswijze

Neem voor de vulling een keukenmachine. Doe hier alle ingrediënten voor de vulling in en maal dit tot een plakkerige, maar stevige massa. Verdeel de 8 schnitzeltjes over de tafel. Sla deze eventueel goed plat. Verdeel de vulling over de schnitzels. Rol deze op tot een cilindervorm en bevestig de satéprikker, zodat het een rolletje blijft. Braad de kalfsrolletjes rondom mooi bruin in de roomboter. Stoof de rolletjes vervolgens een ½ uur in de kalfsbouillon en de witte wijn. Doe dit zonder deksel op de pan, zodat het vocht inkookt en er een saus overblijft. Garneer de rolletjes met bladpeterselie.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten