Vanaf 4 persoon(en)
8 x kalfsschnitzel (ong. 50 gr. per schnitzel)
2 eetl. roomboter
200 ml. kalfsbouillon
200 ml. witte wijn
Voor de vulling:
25 gr. pijnboompitten
75 gr. groene olijven (zonder pit)
2 x ansjovis uit blik
1 x hard gekookt ei
75 gr. stokbrood
Rasp van ¼ citroen (schil)
Bladpeterselie
Saté prikkers
Neem voor de vulling een keukenmachine. Doe hier alle ingrediënten voor de vulling in en maal dit tot een plakkerige, maar stevige massa. Verdeel de 8 schnitzeltjes over de tafel. Sla deze eventueel goed plat. Verdeel de vulling over de schnitzels. Rol deze op tot een cilindervorm en bevestig de satéprikker, zodat het een rolletje blijft. Braad de kalfsrolletjes rondom mooi bruin in de roomboter. Stoof de rolletjes vervolgens een ½ uur in de kalfsbouillon en de witte wijn. Doe dit zonder deksel op de pan, zodat het vocht inkookt en er een saus overblijft. Garneer de rolletjes met bladpeterselie.