Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gerookte vlees salade uit eigen keuken

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x grote aardappel (in blokjes van 1 cm)
4 x ansjovis
2 eetl. kappertjes
2 x trostomaat (zaadlijsten verwijderd)
3 eetl. crème fraiche
200 gr. runder rookvlees (in dunne plakjes gesneden)
Peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm. Kook deze in ruim water met 1 eetl. zout in 5 minuten beetgaar. Laat deze even uitlekken op een droge theedoek. Snijd ondertussen de ansjovis en de kappertjes heel fijn. Snijd de trostomaten door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Neem een grote mengschaal, doe hier de uitgelekte aardappelblokjes , fijngesneden ansjovis enkappertjes en de tomaten bij. Voeg daar 3 eetl. crème fraiche aan toe met fijn gesneden peterselie. Meng dit en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het over 4 borden en garneer af met de gerookte runder rookvlees plakjes en eventueel wat peterselie.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten