Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Carpaccio van gepensioneerde melkkoe.

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. Melkkoe (entrecote gedeelte, heel dun gesneden)

Pesto:
½ Boompje basilicum
4 eetl. Gebrande hazelnoten (10 min. Op 175 graden, oven)
4 eetl. Geraspte Oude(ndijkse) kaas
4 eetl. Olijfolie van goede kwaliteit
1 eetl. Honing
peper en zout uit de molen

Aardpeer crème:
200 gr. Aardpeer (geschild)
50 gr. Oude(ndijkse) kaas
50 gr. Kookroom
snufje zout

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de aardpeer en kook deze in 20 minuten gaar. Giet af en draai deze in een keuken machine of staafmixer zo fijn mogelijk. Voeg hier de kaas en de kook room bij en breng verder op smaak met een snufje zout. Houd even apart. Neem een keukenmachine of een vijzel, en vijzel of mix de ingrediënten voor de pesto zo fijn mogelijk. Neem een groot bord en verdeel de aardpeer crème over de borden. Leg hier het carpacciovlees op en doe hier de pesto overheen. Rasp er nog flink wat kaas over en breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Tip

Drink er een glaasje karnemelk bij.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten