Vanaf 2 persoon(en)
200 gram Gemengde sla
2 stuks (Pomodori)Tros tomaten (ontveld en ontpit in blokjes)
1/4 Komkommer (in reepjes)
1/2 Rode paprika (in reepjes)
1 Ui ( gesnipperd en gebakken)
150 gram Chorizo (in blokjes en gebakken)
6 Grote garnalen (gebakken met 1 teentje knoflook)
6 Coquilles (gebakken)
Voor de Chorizo olie
1 liter Olijfolie
½ bos Tijm
200 gram Chorizo in plakjes
6 tenen Knoflook
Bak als eerste de ui en chorizo blokjes en houd deze even apart. Verdeel de sla over 2 borden. Snij de tomaat en komkommer en leg op de sla. Schep de gebakken ui en chorizo over de sla. Bak de coquille en gamba’s en leg ook op de borden en dresseer de sla met chorizo olie. Chorizo olie kun je maken door 1 liter olijfolie in een grote oven schaal te gieten. Doe hier ½ bos tijm, 200 gram chorizo in plakjes en 6 tenen knoflook. Verwarm het geheel 2.5 uur op 90 graden. Chorizo olie blijft ongeveer 4 weken goed.