Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Carpaccio van Hollandse nieuwe

Ingredienten

6 x haringen

125 gr. Crème fraiche

1 eetl. kappertjes

¼ bosje bieslook (fijngesneden)

1 x sjalotje (fijngesnipperd)

Bereidingswijze

Snij de haringen los van de staart en controleer op achtergebleven graatjes. Rol ze op in krimpfolie (slagers plastic folie) laat de rolletjes in de vriezer licht aan vriezen. Klop onder tussen de crème fraiche los en roer er de kappertjes, bieslook en sjalot door. Breng wat op smaak met peper en zout uit de molen. Snij de haring rolletjes (liefst met een snij machine) in dunne plakjes en verdeel ze over 4 borden. Schep met behulp van 2 lepels ovale bolletjes (quenelles) van de crème fraiche en leg deze op de haringcarpaccio.

Tip

Garneer eventueel met rode biet, sla en waterkers.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten