Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Carpaccio van courgette

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 x courgette (dunne lange plakjes)

20 x kleine tros tomaatjes (1/2)

¼ x rode ui (dunne reepjes)

100 gr. parmaham

4 eetl. olijfolie

4 eetl. pesto

Geraspte belegen kaas (gebruik het stukje kaas dat nog bij uw in de ijskast ligt)

Bereidingswijze

Neem een ribbelpan en verwarm deze met wat olijfolie. Snijd ondertussen de courgette op de mandoline of met een kaasschaaf in dunne lange plakken. En bak deze in 2 minuten niet te gaar maar met mooi gebakken streepje. Verdeel de gebakken courgette plakjes over 4 borden. Snijd de mini trostomaatjes door de helft leg over de gebakken courgette plakjes. Bak heel kort de parmaham in de nog warme pan en verdeel ook met de rode ui, pesto, olijfolie en rasp er tenslotte nog wat kaas over, liefst belegen.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten