Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Meloensoep met ijs van ganzenlever

Ingredienten

1 x meloen

2 eetl. Suiker

1 eetl. Witte wijnazijn

30 gr. Blokjes Pata Negraham (uitgebakken)

Blokjes meloen

Hazelnootcrunch



1 dl. Jurançon wijn

125 gr. Rietsuiker

1 dl. Glucose

350 gr. Ganzenlever

2,5 dl. Slagroom

8 x Eierdooiers

Bereidingswijze

Haal de meloen door de centrifuge of mix met een staafmixer. Houd klein stukje apart om blokjes van te snijden voor de garnering. Kook meloensoep met suiker en witte wijnazijn. Koel terug, verdeel over kleine soepbakjes. Maak het roomijs door Jurançon wijn, rietsuiker en glucose aan de kook te brengen. Pocheer in dit vocht de ganzenlever op een zeer laag vuur gedurende 15 minuten. Laat de massa vervolgens draaien in de keukenmachine, passeer ze door een fijne zeef en voeg melk, slagroom en eidooier toe. Verwerk tot ijs in de ijsmachine. Schep het bolletje ganzenleverijs in de meloensoep en garneer af met de blokjes meloen, Pata Negraham en hazelnootcrunch.