Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Pistache ijs met chocomousse

Ingredienten

1 liter Room
200 gram Suiker
250 gram Pistache noten
3 Eierdooiers

Bereidingswijze

Breng de room, suiker en pistachenoten tegen de kook. Laat dit 15 á 20 minuten zachtjes tegen de kook aan staan. Let op: laat het niet overkoken! Neem een staafmixer en mix de pistachenootjes helemaal fijn. Doe drie eierdooiers in een kom en giet een klein beetje room en het pistachemengsel al roerend op de dooiers. Meng alles door elkaar en verwarm au bain Marie weer tegen de kook, zodat het nu ietsje dikker wordt. Koel terug en laat het liefste een paar uur rusten in de koelkast. Zet in de vriezer en roer na 1,5 uur en dan om de 15 minuten. Schep er bolletjes van en vries weer aan. Bestrooi met wat geraspte pistache en serveer met chocomousse

Chocomousse

Ingredienten

190 gram Eiwit
1 eetl. Suiker
190 gram Room
250 gram Pure chocolade

Bereidingswijze

Klop het eiwit met suiker tot fijne pieken. Verwarm de room met chocolade au bain Marie tot 60 graden. Roer voorzichtig de pieken eiwit erdoor, koel terug in een spuitzak. Gebruik of serveer dit bij het pistache ijs.