Vanaf 4 persoon(en)
800 gr. rauwe zalm (in vieren)
4 eetl. zeezout
Rookoventje
Campinggasje
Kernthermometer
4 eetl. Eikenhout pulp
Haal een half uur van tevoren de zalm uit de koelkast en pekel de moten met elk een lepel zeezout. Laat dit minimaal een half uur marineren. Zet het rookoventje op het campinggasje, haal het rekje uit het oventje en schep hier 4 eetl. eikenhout pulp in. Plaats het rekje terug en verdeel hier de moten zalm op. Plaats in de kern van een moot zalm de kernthermometer. Schuif de deksel dicht van het rook oventje, en steek het gasje op middelhoog vuur aan. Nu zal hij vrij snel gaan roken. Doordat we maar vier lepels pulp gebruiken zal er geen penetrante rook smaak ontstaan. Het zal ongeveer een half uur duren voordat de zalm moten gaar zijn. Als er uiteindelijk een kern wordt gehaald van 50 graden dan zijn ze klaar en kan de deksel eraf.
Serveer dit met gemengde haricot verts en sperzieboontjes. (zie recept hier onder)