Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zarzuela

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Stoven:

olijfolie

2 x hele uien (in ringen)

2 x tenen knoflook (gehakt)

1 kg. Jumbo mosselen en of kokkels (helft van de mosselen uitgehaald)

250 ml. witte wijn

250 ml. visbouillon

3 x tomaat (in partjes)

2 x rode paprika (in blokjes)

1 x groene paprika (in blokjes)

2 x grote lente ui in ringetjes

500 gr. aardappel blokjes (voorgekookt)



Bakken:

Olijfolie

250 gr. zeeduivel

250 gr. grote garnalen en of langoustines

200 gr. zalm

200 gr. kabeljauw



Kruiden:

2 eetl. kurkuma

½ eetl cayenne peper

1 x rode peper (in ringen)

1 x citroen (in partjes)

Verse peterselie

Peper en zout

Bereidingswijze

Neem een grote pan, doe hier een flinke schuit olijfolie in en bak de uiringen rondom, maar laat niet verkleuren. Doe er al snel de knoflook bij en dan de mosselen en /of kokkels. Dit kan geblust worden met de wijn en visbouillon, laat even doorkoken. Als de mosselen open gaan, schep je de helft op een bord en laat even afkoelen. Dan kunnen de tomaten, paprika, lente ui en aardappel blokjes er bij. Snijd ondertussen de vis in grove stukken en bak de garnalen en/of langoustines even kort. Voeg de zeeduivel en als laatste de zalm en kabeljauw toe. Draai na een minuut het gas uit en voeg toe aan de stoofpot. Haal de apart gehouden mosselen uit en doe die er ook bij. Breng op smaak met de kruiden. Serveer dit op een zo groot mogelijke vis schaal. Bak er wat stokbrood bij en trek er een lekker glaasje witte wijn bij open.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten