Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zalmforel met verse kruiden

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x zalmforel (ongeveer 400 gram)

roomboter

1 x bosje of boompje tijm

2 x citroen

krant

Zeezout uit de molen

Peterselie voor garnering

Bereidingswijze

Grill de zalmforel heel kort in een ribbelpan met wat roomboter zodat er een mooi ruitje op de huid ontstaat. Knip de takjes rozemarijn en tijm van de twee boompjes en neem (een in stukjes gesneden) citroen, vul hier de zalmforel mee. Doe er stukjes krant bij zodat de forellen recht op hun buik in de ovenschaal kunnen staan. Zet de oven op ongeveer 90 graden en gaar de zalmforellen met een kerntemperatuurmeter naar een kern van 60 graden. Verwijder de krant en serveer met fijn gesneden peterselie en wat zeezout uit de molen.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten