Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

BBQ BATTLE aflevering #3 VISBURGER van drie soorten vis en een frisse Oosterse salade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x Brioche hamburger Broodje
300 gram Kabeljauw
6 x Coquilles
6 x Langoustine
1 Ei
1 eetl. Paneermeel
1 x Rode peper

2 x Limoen
500 gram Gemengde rucolamix
2 x Komkommer
1 x Tomaat
Mirin
Sake
Miso
Sushi-azijn
Hoisin
Sojasaus

Bereidingswijze

Maak de kabeljauw schoon en snij alles in kleine stukjes. Hak de gamba’s en de coquilles klein en voeg alle fijn gesneden vis bij elkaar in een kom. Voeg daarna het ei toe voor extra binding, gevolgd door wat miso en sushi-azijn en tot slot wat paneermeel. Meng dit alles en vorm deze tot een mooie ronde (vis)burger. Leg de burgers met wat olie op de BBQ. Het bereiden van een burger kan het best op de BBQ-plaat. En wanneer je een krokant broodje wilt, leg deze dan ook even een paar minuten op de BBQ. Salade Maak de salade aan met sake en sushi-azijn. Snij de komkommers klein en voeg de sla en gesneden tomaat toe. Doe er tot slot wat suiker bij. Saus Meng wat Hoisin met limoensap en sojasaus. Leg de visburger op het broodje. Voeg de saus er aan toe en serveer de burger met de salade, wat gesneden rode peper en limoen partjes.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten