500 gr. Roomboter
2 teentjes Knoflook (fijn gehakt)
3 eetl. Basilicum
3 eetl. Platte peterselie
3 eetl. Oregano (verse blaadjes)
½ x Sap van een citroen
zout en witte peper naar smaak
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snij ondertussen de basilicum, knoflook, peterselie en de oregano fijn. Wrijf alle ingrediënten door de boter en breng op smaak met de peper en zout.
serveer deze boter bij vers afgebakken stokbrood
4 eetl. Chilivlokken
4 eetl. Zwartepeper
4 eetl. Paprikapoeder
4 eetl. Zout
4 eetl. Uienpoeder (of stukjes)
2 eetl. Chilipoeder
2 eetl. Komijnzaad
1 eetl. Kardemom
½ eetl. Nootmuskaat
½ eetl. Kruidnagel
1 eetl. Knoflookpoeder
Meng alle kruiden -het liefste in een zak ivm stuiven- door elkaar.
Gebruik naar smaak