Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kruidenboter

Ingredienten

500 gr. Roomboter
2 teentjes Knoflook (fijn gehakt)
3 eetl. Basilicum
3 eetl. Platte peterselie
3 eetl. Oregano (verse blaadjes)
½ x Sap van een citroen
zout en witte peper naar smaak

Bereidingswijze

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snij ondertussen de basilicum, knoflook, peterselie en de oregano fijn. Wrijf alle ingrediënten door de boter en breng op smaak met de peper en zout.

Tip

serveer deze boter bij vers afgebakken stokbrood

Kebab kruidenmix

Ingredienten

4 eetl. Chilivlokken
4 eetl. Zwartepeper
4 eetl. Paprikapoeder
4 eetl. Zout
4 eetl. Uienpoeder (of stukjes)
2 eetl. Chilipoeder
2 eetl. Komijnzaad
1 eetl. Kardemom
½ eetl. Nootmuskaat
½ eetl. Kruidnagel
1 eetl. Knoflookpoeder

Bereidingswijze

Meng alle kruiden -het liefste in een zak ivm stuiven- door elkaar.

Tip

Gebruik naar smaak

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten