Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Tarbot gestoofd in slagroom

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 x grote tarbot
1 ltr. Slagroom
Scheut witte wijn
2 x visbouillon blokje
3 x stengels bleekselderij (fijne blokjes)
2 x venkel (fijne blokjes)
½ x knolselderij (fijne blokjes)
2 x ui (fijne blokjes)
olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze

Maak de tarbot schoon, maar laat aan een kant het vel zitten. Verhit een grote pan met een flinke schuit olijfolie. Bak de vis op de huidkant 1 minuut. Voeg de blokjes groenten toe en bak nog 3 minuten, blus met een flinke schuit witte wijn en zet onder met de slagroom. Los hier de twee blokjes visbouillon in op en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. En laat het geheel nog ongeveer 20 minuten op de laagste stand stoven. Verdeel de moten vis met behulp van een afschuimspaan over 4 borden. Garneer met wat van de blokjes groenten en serveer warm.

Bekijk al onze hoofdgerechten